iMac

iMacIk heb een iMac, een oudje uit eind 2007 ofzo maar Apple bouwt leuk spul en vandaag de dag is zo’n oud beestje nog steeds prima te gebruiken. Een aanrader als voor een paar honderd euri iets op je buro wilt hebben wat er leuk uit ziet en best snel werkt als je geen hardcore gamer bent. Ik was dan ook uitermate tevreden tot van de week mijn iMac tijdens het opstarten het Apple logo liet zien en vervolgens dat ook alles wat wat hij liet zien.

De meesten zullen weten dat ik al een paar jaar in de ICT meedraai en heb dan ook van alles en nog wat geprobeerd om er weer leven in te krijgen. Maar… niets hielp. Resetten van NVRAM: geen succes, recovery boot: geen succes, booten van USB: geen succes, booten in single-user mode: dat werkt maar kon er verder niet veel mee.

 

Totdat… ik ergens op het grote boze internet is las wat te simpel leek voor woorden: Trek de stekker er voor minimaal 30 seconden uit, stop ‘m terug en wacht 5 seconden met aanzetten. Je raad het al, mijn iMac kwam tot leven en dit stukje is dat ook op de iMac getikt.

Ik weer helemaal happy 🙂

About Author

Door Marc

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.