Een oude iMac met 'n nieuw OS 1

In het kort: Ik heb een oude iMac (uit 2008) en liep tegen de beperking aan dat deze, volgens Apple, niet geschikt is om daar Mojave op te draaien en leek vast te zitten aan El Capitan, het verouderde besturingssysteem. Maar wat blijkt, er is een manier om ook (ver)oudere iMac voorzien van Mojave en niet zonder succes moet ik zeggen.

De spec’s van mijn iMac zijn redelijk standaard: een Intel Core 2 duo 2.8Ghz CPU met 6GB ram en de vorige eigenaar is zo aardig geweest ‘m uit te rusten met een SSD harddisk.

Waarom wil je een nieuwe versie van het besturingssysteem?  Daar zijn een boel redenen voor te geven maar één van de redenen is dat in de nieuwere versie security zaken worden opgelost. Dat gebeurd niet (of veel minder regelmatig) dan in een verouderde versie. Ik gebruik op mijn andere apparaten de zgn. donkere mode. Dat vind ik prettiger dus ook dat was een reden om op zoek te gaan naar een manier om Mojave op mijn iMac te laten draaien.

Dankzij onze vriendjes van Google vond ik deze pagina: https://nl.ifixit.com/Guide/How+to+install+macOS+Mojave+on+Unsupported+Macs/115162

Gewoon braaf gedaan wat er vertelt wordt en ik moet zeggen, het werkt als een speer. Voor mijn gevoel heb ik wel een boel features die ik graag wilde maar merk geen performance drop ofzo. Eigenlijk is mijn iMac weer lekker bij. Bijzonder dat Apple 11 jaar geleden iets maakte wat vandaag de dag nog prima inzetbaar is.

 

About Author

Door Marc

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.