Marc!

mijn mening en gedachtenspinsels

Wie ben ik

Marc

Introductie    Marc

Geboren in ’65, meegelopen in de grote anti kernwapendemonstratie in Amsterdam en altijd kritisch blijven kijken. In de jaren voor de eeuwwisseling bij salarisverwerker ADP in Capelle aan den IJssel de overgestapt gemaakt van linux als hobby naar linux professional. Na allerlei trainingen de opleiding tot Oracle DBA met succes gevolgd. Sinds maart 2020 vrijgezel.

Linux

Oracle draaide op Unix en zo rolde ik van DBA-er naar Unix (HP-UX, IBM AIX en later Solaris). De markt verschoof van Unix naar Linux. Door het volgen van diverse opleidingen wat fundament gelegd onder mijn inmiddels bredere IT kennis, ITIL, IPMA, Agile, Scrum, Prince en vervolgens middels RedHat certificeringen bewezen kennis van Linux te hebben.

Mij verder verdiept in security en niet alleen op OS nivo maar organisatiebreed middels de CISM training van ISACA.

Nu werk met veel plezier als Linux Specialist voor UKomst.

Fotojournalist

Tot enkele jaren geleden zo’n 7 jaar actief geweest als fotojournalist. Officieel geaccrediteerd en in het bezit van de politie perskaart. Freelance gewerkt voor oa. Gemeente Rotterdam, BlikopNieuws, De Telegraaf, het AD en politieblad Blauw. Foto’s zijn oa. terug te vinden op http://www.wyzphoto.nl

Motor

Naast werk en fotografie nog een andere grote hobby en uitlaatklep: motorrijden. Naast regelmatig woon-werk verkeer ook met zoonlief op vakantie geweest in het Zwarte Woud in Duitsland en de Belgische Ardennen. Meerdere motor-toertochten gereden en deels voorgereden en diverse trips en dergelijke staan op het programma en een paar keer als verkeersregelaar tijdens evenementen actief geweest.

EHBO

Sinds de zomer van 2019 actief als EHBO vrijwilliger op evenementen, festivals e.d. Inmiddels opgeleid tot EHBO nivo-2 als EHV (evenementen hulpverlener) en de certificering behaald van EHBDD (eerste hulp bij drank & drugsongevallen).