Miskoop

miskoopHet was warm, erg warm en zocht naar een mogelijkheid om de babykamer iets te verkoelen. Een complete airco was geen optie dus naar alternatieven gezocht en dacht ik gevonden te hebben in de Amcor CF70 personal cooler.

Het principe klinkt zo logisch, blaas warme lucht langs met een water gevuld filter en de uitstromende lucht wordt gekoeld. Tot wel 7 graden was de claim. Hoe ze dat ooit hebben bedacht of gemeten is mij een raadsel.

Verschil

Er bleek alleen een groot verschil te zitten in principe en praktijk. Het ding koelde niet meetbaar en het kleine babykamertje werd een soort bloemenkas. Niet alleen warm maar ook nog (erg) vochtig en daar schoot ik uiteraard niets mee op.

Op internet worden allerlei van deze ‘persoonlijke koelers’ aangeboden die feitelijk van hetzelfde principe gebruik maken. Ik kocht de mijne bij van de Hil klimaatservice voor €49,- en verwachtte eigenlijk wel wat expertise op dat gebied maar dat bleek te hoog gegrepen.

Miskoop

Het onding is nu verhuisd naar zolder, in een donker hoekje mag het daar zijn straf uitzitten.

U bent gewaarschuwd!

About Author

Door Marc

Een gedachte over “De miskoop van het jaar: de Amcor CF70”
  1. Heb dit ding al dik 25 jaar. Werkt prima op een hele kleine ruimte of als je het direct op jezelf richt. Maar wat verwacht je van zo’n klein ding. Daarnaast blaas je vocht het huis in wat alleen maar benauwder maakt.
    Het enige wat helpt is een airco of een plafond ventilator maar dan je veel meer kwijt

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.