Zonnepanelen? Dat wordt een probleem

zonnepark

Problemen

zonnepark

Hoezo kunnen zonnepanelen voor problemen zorgen. Dat leg ik even uit, zonneparken leveren, als de zon schijnt een enorme hoeveelheid stroom op. Dat klinkt geweldig maar de keerzijde is dat die stroom ook ergens gebruikt of, erger nog, opgeslagen moet worden anders gaat de opgewekte groene stroom reddeloos verloren.

Kabels

Er wordt, door subsidies gestimuleerd, enorme zonneparken aangelegd en ook op steeds meer daken van particulieren leggen vol met zonnepanelen. Het stroomnet is hierop niet berekent. Niet op de veel hogere stroomopbrengst (de stroomkabels kunnen het vermogen niet aan) maar ook niet met het sterk wisselende aanbod. Hiervoor moeten miljoenen investeringen worden gedaan om met de groei van het aantal zonnepanelen om te kunnen gaan. In sommige provincies wordt al nee verkocht als zonneparken electriciteit kwijt willen. De parken moeten dan in een ander deel van het land worden aangelegd. Particulieren mogen vooralsnog niet geweigerd worden.  In Nederland is Tennet de netbeheerder samen met

Er wordt van alle kanten gestimuleerd om zonnepanelen aan te schaffen maar de praktijk kan zeker voor niet-particulieren problemen geven. In bijv. Spanje worden boetes en belastingen opgelegd als je zonnepanelen op je dak hebt liggen. Daarom worden hele daken met zonnepanelen onklaar gemaakt om deze extra belastingen en boetes te voorkomen. Of dat ook zo ver gaat komen in Nederland is de vraag. In Spanje is de redenatie dat electriciteitsbedrijven enorme investeringen moeten doen en daar hebben ze geen zin in, dat gaan immers af van de winst.

Bronnen:

rd.nl

dtvnieuws.nl

destentor.nl

rtlnieuws.nl

 

About Author

Door Marc

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.