Motorrijden
  Kind achterop de motor

  Kind achterop de motor

  Kind achteropIn Nederland is het zo geregeld dat er, wettelijk, aan twee eisen voldaan moet worden voordat een kind achterop de motor mee mag rijden:

  1. Het kind moet bij (evt. aangepaste) voetsteunen kunnen
  2. Het kind moet een goedgekeurde en goed passende helm dragen

  Dat vind ik, op zijn zachtst gezegd, erg summier. Er is in Nederland ook voor de bestuurder van een motor geen wet die het verbied om in je t-shirt, slippers en korte broek maar met helm op motor te gaan rijden. Of het verstandig is… dat is aan een ieder om daarin zelf zijn of haar verantwoordelijkheid te nemen. Er zijn wel gevallen bekend dat iemand staande werd gehouden, gewezen wordt op die verantwoordelijkheid maar er is geen wettelijke basis om een proces verbaal voor op te maken.

  Er zijn in de handel riemen met handvaten te koop die de bestuurder kan dragen waardoor het kind achterop zich beter kan vasthouden. Kinderarmpjes komen nu eenmaal niet echt lekker rond je middel zoals een volwassen meerijder.

  riemmethandgrepen

  Ik heb zelf zoonlief sinds zijn 14e ofzo meegenomen achter. Wel gekleed in passende motorkleding (incl. handschoenen en laarzen) en een goede helm. We hebben wat ritjes in de buurt gemaakt maar zijn inmiddels ook naar de Belgische Ardennen geweest en hebben in het Zwarte Woud in Duitsland kennis gemaakt met de leukere bochtjes.

   

   

  Geef een antwoord

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.