Ticwatch S

Na lang wikken en wegen en collega’s die enthousiast zijn over de Ticwatch ben ik gaan zoeken op marktplaats en.. er eentje gevonden voor ongeveer de helft van de nieuwprijs. Het is de Ticwatch S geworden, eentje met oa. GPS, stappenteller en hartslagmeter. Met de Wear OS app op de iPhone zonder problemen kunnen koppelen en ik krijg nu allerlei notificaties op mijn smartwatch. Movboi, de Chinese producent van de Ticwatch heeft als startup $75 miljoen dollar gekregen. De eerste smartwatches van Mobvoi draaien op een eigen versie van Android Wear (TicWear), nu zijn ze overgestapt op de ‘normale’ versie.

Beperkingen

Ticwatch SEen niet-Apple smartwatch (ofwel Android wear smartwatch) werkt wel met een iPhone maar kent een aantal beperkingen. Zo laat Apple communicatie van de smartwatch naar de iPhone niet toe. Dat houdt in praktijk in dat je wel alle notificaties ontvangt van bijv. nieuwe email of ontvangen Whatsapp berichten maar je kan niet terug antwoorden. Dat kan wel als je een Android smartphone hebt maar dus niet in combinatie met een iPhone. Op zich kan ik daar mee leven, ik zie mij niet op een miniscuul toetsenbordje op mijn smartwatch berichtjes terug tikken.

Bluetooth

De smartwatch communiceert met je telefoon middels bluetooth. Je moet, als je een iPhone hebt pairen middels het de al eerder genoemde Wear OS app, niet via het standaard bluetooth menu in je instellingen want dat werkt niet. Eigenlijk hetzelfde als met een Apple Watch, daar heeft Apple ook een eigen app voor die standaard meegeleverd wordt op iedere iPhone.

Accu

Hoe meer je met je smartwatch speelt, hoe sneller de accu leeg is. Je kan natuurlijk de smartwatch zo instellen dat er zo min mogelijk accu-verbruik is. De optie om het scherm altijd aan te hebben is er zo eentje. In plaats van een gedimde wijzerplaat is deze dan donker. Door twee keer op ’t scherm te tikken of je pols te bewegen licht het scherm op. Ook die optie om het scherm te activeren met een beweging kan je uitzetten om de accu te sparen. Dan gaat het scherm niet onbedoeld uit als je iets te enthousiast met je arm zwaait.

 

About Author

Door Marc

Gerelateerd bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.