Verkiezingstijd 1
0 0
Read Time:1 Minute
Verkiezingstijd 2

Het is campagnetijd en de media staan vol met de bekende koppen en partijen. Hoogste tijd dus voor aandacht voor een kleine partij die al deze aandacht niet krijgt.

Het is een partij die al een tijdje meedraait (sinds de jaren 90) en waar ik enthousiast over ben: De piratenpartij!

Geen single-issue partij

Helaas wordt de piratenpartij vaak weggezet als single-issue partij maar dat is allerminst het geval. Het verkiezingsprogramma omvat vele thema’s.

Partijprogramma

Het volledige partijprogramma is te lezen op https://wiki.piratenpartij.nl/tk2021:partijprogramma maar er is ook een verkorte versie is hier te vinden.

Sommige punten klinken zo simpel en logisch maar de afgelopen jaren met Mark Rutte zijn een aantal kernwaardes ernstig schade toegebracht. Denk alleen maar aan de toeslagenaffaire waarbij de burger kansloos was (en is?) tegen de overheid.

Kernwaarden als burgerrechten, een transparante overheid, democratie en vrijheid van van informatie.

Dat laatste staat niet alleen in Nederland maar in heel Europa onder druk mede door krankzinnige plannen als het uploadfilter. De Piratenpartij heeft overigens twee (zweedse) zetels in het Europees Parlement.

Vrijheid van informatie

Ook dit klinkt zo logisch maar is het niet: Vrije toegang tot informatie, kennis en cultuur is een voorwaarde voor de sociale, technologische en economische ontwikkeling van onze samenleving. Het huidige auteursrecht en patentrecht creëren informatie monopolies die alleen grote bedrijven ten goede komen, vormen een belemmering voor deze toegang. De Piratenpartij wil deze wetgeving daarom grondig hervormen.

Kortom als jij ook de bestaande politiek beu bent, stem niet als protest op een populistische partij maar stem bewust lijst 19, de Piratenpartij.

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Door Marc

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.