Electronica
  Projectje: de meeknipperende BMW logo’s

  Projectje: de meeknipperende BMW logo’s

  Sommige BMW auto’s zoals de Z-serie hebben BMW logo’s die mee knipperen met de richtingaanwijzers. Op mijn motor zitten die logo’s ook en tsja, dan is de verleiding groot om dat zo te maken dat ze ook mee knipperen.

  Aliexpress

  Bij Aliexpress kan je voor een paar centen zgn. angel eyes kopen, ronde ringen met orange LED’s die je achter het logo kan monteren. Ik had ze in een week of twee binnen. Aan de angel eyes zaten, in mijn geval, een handig stekkertje zodat als je de zijkuipdelen verwijderd de draadjes netjes los kan maken.

  Demonteren

  De twee zijpanelen moeten van de motor af, dat is een klusje wat ik al vaker gedaan heb en was geen probleem. Toen moest het logo van de kuipdelen af. Dat is een klusje wat je wat voorzichtig moet doen om de lak niet te beschadigen. De logo’s zitten met dubbelzijdig tape op hun plek. Ik heb ‘t met een visitekaart tussen schroevendraaier en kuipdeel gedaan en zo voorzichtig steeds een stukje meer loswrikken. Toen uiteraard de resterende tape verwijderd, logo en kuipdeel schoongemaakt.

  LogoMonteren

  Ik heb de stekers die aan de lampvoeten v/d richtingaanwijzers los gemaakt en daar een rode en zwarte draad aan gemaakt om op de angel eyes aan te sluiten. Wel even van te voren met een multimeter meten wat + en – is. Mijn angel eyes waren bedraad met een witte (-) en blauwe (+) draad. Uiteraard moet er een gat in het kuipdeel komen om de draadjes door te voeren.  In de uitsparing voor het logo in het kuipdeel heb ik siliconenlijm (uit de knutselwinkel) gebruikt. Voordeel is dat dat tegen water kan en prima lijmt. Wel van te voren even drie opstaande soort klikrandjes van de angel eyes met een kniptang afgeknipt zodat ze strak tegen de kuip en logo komen. Het logo aan de binnenkant ook voorzien van een ringetje siliconenlijm en de twee palletjes van het logo klemmen nagenoeg perfect in de binnenkant van de ring van de angel eyes. Dat geheel op zijn plek geduwd, eventueel vrijkomende siliconenlijm meteen verwijderen en met een paar stukjes ducktape e.a.a. vastgeplakt zodat het niet wegzakt. De lijm heeft ongeveer 8-12 uur nodig om geheel uit te harden.

   

   

  Geef een antwoord

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.