zon
0 0
Read Time:1 Minute

Het zal je niet ontgaan zijn maar het is zomer en de zon schijnt. Niet zo’n beetje ook, hitterecords sneuvelen dagelijks, supermarkten verhogen sneaky de prijs van een pak water om vervolgens als je er maar genoeg koopt weer wat korting over te kunnen geven. Treinen vallen uit, want de gele rioolbuis kan niet tegen de hitte. Net zoals dezelfde trein in herfst moeite heeft met blaadjes op het spoor en in de winter door de sneeuw uitvalt.

hondEr zijn ook serieuze problemen veroorzaakt door de hitte. Zo zijn er onnadenkende malloten die hun hond “even” in de auto laten om een boodschap te doen. Te dom om te begrijpen dat als je de motor van de auto uit zet, de airco niet meer werkt en het binnen 5 minuten >50 graden in de auto kan worden.

Zo was er ook een “hondenliefhebber” in Capelle aan den IJssel die het wel een goed idee vond om zijn hond zonder schaduw of water op het balkon op te sluiten. Niet verwonderlijk dat de hond het niet overleefd heeft. Tegen de eigenaar is, zo verklaart de Politie, proces verbaal opgemaakt.

Hittegolf 5De Brandwondenstichting kwam ook met een goed advies: Laat kinderen niet blootvoets op straat lopen.

Door de zon worden (stoep)tegels soms zo heet dat kinderen hun voeten er aan verbranden. Er zijn de afgelopen dagen meerdere kinderen met verbrande voetjes opgenomen in het brandwondencentrum in Beverwijk.

Ik kan er aan toevoegen, pas ook met je kleine in de auto zetten. Door de zon kan bijv. het metalen gedeelte van de sluiting gloeiend heet zijn. Controleer ook de zitting voor je je kleine spruit in zijn of haar stoel dropt.

 

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Door Marc

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.