Marc!

mijn mening en gedachtenspinsels

EHBDD… wat is dat?

2 min read
ehbddpas

De meeste mensen zullen EHBO nog wel weten, maar wat is EHV en wat is EHBDD?

EHV

Over EHV, ofwel evenementen hulpverlening heb ik al eens wat geschreven daar ga ik het nu dus niet over hebben.

EHBDD

EHBDD staat voor Eerste Hulp Bij Drank & Drugsongevallen. Tijdens deze training leer je in welke drie groepen drugs onderbracht kunnen worden maar ook welke drugs er in Nederland met regelmaat worden gebruikt en, uiteraard, hoe je daar als evenementen hulpverlener het best mee om kan gaan. Dat zijn soms hele elementaire dingen zoals hoe benader je iemand die gebruikt heeft en waarom gebruikt iemand. Om met dat laatste te beginnen, iemand gebruikt eigenlijk altijd om de positieve gevolgen van een bepaalde drug te ervaren, niet voor de negatieve effecten.

Er wordt je ook vertelt hoe het verloop is van de diverse drugs, hoe lang duurt een effect, hoe verloopt het effect, is het een stijgende lijn en loopt het langzaam af of gaat het effect op en neer.

Het praktische gedeelte was ook leerzaam, niet dat alle cursisten aan de drugs gingen maar… door het dragen van verschillende soorten brillen kon je je wel beter een voorstelling maken hoe iemand onder invloed van bepaalde drugs de wereld om zich heen ervaart.

Voor diverse (feest)locaties, festivals en evenementen zal in 2020 deze certificering geeist worden zoals dat nu ook al het geval is. Kortom, door het behalen van ook deze certificering kan ik in 2020 ook ingezet worden bij de grotere feesten en festivals..  🙂

Andere bericten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.