Marc!

mijn mening en gedachtenspinsels

De politie is je beste kameraad

2 min read
De politie is je beste kameraad 2

We schrijven dinsdag 29 mei jl. Een dag die niet lekker begon. We (Kim en ik) hadden een spoed-afspraak in het IJsselland ziekenhuis om 9:10. Het ging even niet zo lekker met mijn zwangere vriendin. Op tijd het bed uit en dan bij de auto aankomen die dood was. Geen leven in te krijgen, deuren gingen niet open. Dat opgelost, ergens een kapje er af en dan kan je de portier openen met de sleutel. In de auto werkte er niets. Motorkap geopend, terug naar huis, reserve accu die ik altijd onder de druppellader heb staan aangesloten.  Er kwam zo maar leven in de auto maar op het display verscheen “Sleutel niet herkend” en de auto weigerde verder alle dienst. Dealer gebeld en even later kon ik de auto gelukkig starten.

Probleem was alleen dat al dat gedoe om de auto aan de praat te krijgen zoveel tijd gekost had dat het heel krap werd om op tijd op die afspraak in het ziekenhuis te komen.

Politiebegeleiding

Het ging goed tot bij de Brienenoordbrug, file en dus moest ik iets verzinnen om de afspraak te halen en besloot (dom dom dom) over de vluchtstrook de file te passeren. Dat vonden sommige andere weggebruikers niet leuk maar vooral twee mensen in van die zwarte gele pakken die in een auto rijden met een blauw zwaailicht: de politie. Aan de kant gezet, boze agent (terecht) en ik vreesde een reprimande en een pittige boete. Tot ze hoorden waarom ik het deed en even later mocht ik plaatsnemen in de politie-auto en de andere agent nam plaats naast Kim in mijn auto en werden we, compleet met zwaailicht en sirene langs de files geleid.

Dat ging goed tot in Capelle waar de bomen van een metro-overgang wel heel lang (onnodig) naar beneden bleven. Ik in overleg met de agent achter het stuur, uitgestapt en de overgang op naderende metro’s gecontroleerd. Die waren niet te bekennen en tegengesteld de metro-overgang gepasseerd en zo waren we op tijd in het ziekenhuis.

Gynacoloog

In het ziekenhuis bleek dat het verstandig was als Kim een nachtje zou blijven, dat liep uiteindelijk anders maar.. ergens in week 23 zal Kim worden ingeleid want daar was wel aanleiding toe.

Al met al een erg bewogen dag die rampzalig dreigde te gaan verlopen maar door de inzet en medewerking van de politie uiteindelijk een goed einde kende.

Ook dat mag wel ’s gezegd worden.

Dashcam

Ik heb in mijn auto een dashcam en hieronder staat een deel van de rit naar het ziekenhuis met begeleiding van de politie. (zonder audio ivm privacy Kim en agent)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.