Marc!

mijn mening en gedachtenspinsels

Datingsites, mijn ervaring

3 min read
e-matching

e-matching

Ik ben sinds maart vrijgezel, sommige zal dat niet ontgaan zijn en dus wat doe je? Je gaat op een gegeven moment eens zien wat er voor kansen zijn om weer aan een partner te komen. De beperkingen veroorzaakt door corona maken het er niet makkelijker op. Hoe je daar ook verder over denkt of mee omgaat.

De eerste site was e-matching, een site die zich profileert als “dating voor hoger opgeleiden” en bekend van de irritante ‘durft u het aan‘ reclames met die geïmproviseerde polygoon journaalstem van Philip Bloemendaal.

Profiel bekeken

Na een lijst met vragen te hebben ingevuld, wat foto’s ge-upload te hebben kan dan het daten beginnen. Je word overspoeld met totaal nutteloze emailtjes al zou je profiel door allerlei mogelijke matches zijn bekeken. De realiteit is natuurlijk dat al zou iemand je profiel bekeken hebben en het interessant gevonden hebben die persoon in kwestie wel contact met je opneemt. Dat is niet één keer gebeurd.

Je hebt een match

Ook ontvang je met grote regelmaat emailtjes met daarin dat er een match voor je gevonden is. Waarop die selectie gemaakt wordt is mij een totaal raadsel. Ik kreeg matches van dames waarvan de vader had kunnen zijn terwijl ik wel degelijk een leeftijdsgrens had aangegeven. Ook kreeg ik matches uit ver weg gelegen provincies zoals Groningen, Drente of Limburg. Ook niet wat ik in mijn zoekprofiel had opgegeven. Kortom, ook aan deze emailtjes heb je niet veel.

Zelf actie ondernemen

Dan kan je uiteraard ook zelf aan de hand van allerlei criteria op de website zelf zoeken. Elke vrouw is tegenwoordig sportief, houdt van reizen, lust wijn en vind zichzelf vrolijk en humoristisch. Je vraagt je af hoe deze kanjers nog steeds single zijn.

Ik heb op een aantal profielen van dames waar ik wel een match mee voelde gereageerd. Ik heb ervaren dat er eigenlijk drie soorten reacties zijn:

  • Geen reactie. De dame in kwestie is kennelijk zo druk, mist fatsoen als hoger opgeleide maar kiest er dus voor om totaal geen reactie te sturen
  • Dames hebben kennelijk een standaard knopje wat ze kunnen kiezen voor een afwijzing en ik quote: “Bedankt voor je reactie, maar ik ga er verder niet op in. Jouw profiel sluit niet helemaal aan bij wat ik zoek.” Hier moet e-matching echt wat aan doen, reageer dan gewoon niet.
  • Overige reacties, dames die de moeite nemen om een persoonlijke afwijzing te sturen en dat varieert een beetje van “ik ben al in gesprek met anderen en wil het daar even bij houden” tot een keurige afwijzingen.

Dat ik afgewezen wordt heb ik vrede mee, ik ben nu eenmaal niet de slanke, sportieve man van 1m85 die al zijn haar nog heeft en atletisch gebouwd is die door de meeste dames gezocht wordt.

Conclusie

E-matching was zo aardig om in verband met de corona tijd het, zoals ze het zelf noemen, actief lidmaatschap,  goedkoper te maken. Kennelijk is de corona tijd voorbij, die actie is niet meer te vinden. Ik had geen bijzondere verwachtingen anders dan dat ik wel eens wilde zien wat een zichzelf zo hoog gewaardeerde site te bieden heeft.

Mijn conclusie is dan ook dat e-matching het voor dames aantrekkelijk en makkelijk maakt met dat standaard afwijstekst maar dat e-matching nog een hoop moet sleutelen aan hun matching algoritme want dat raakt echt kant nog wal. Ik hoop dan ook dat we ergens volgend jaar corona onder controle is en dat er weer leuke feestjes enzo georganiseerd kunnen worden.

Ik heb het aangedurfd en ik ben er een boel wijzer van geworden: er gaat niets boven het ontmoeten van mensen IRL.

 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.